Geïntegreerd systeem voor services en infotainment

 

 

Een betere en veiligere rijervaring, eenvoudige navigatie en een efficiënt transportinformatiesysteem. Dit zijn de belangrijkste pluspunten van het nieuwe Volvo Trucks-systeem voor services en infotainment.

Volvo Trucks introduceert geïntegreerd systeem voor services en infotainment

 

Een betere en veiligere rijervaring, eenvoudige navigatie en een efficiënt transportinformatiesysteem. Dit zijn de belangrijkste pluspunten van het nieuwe Volvo Trucks-systeem voor services en infotainment.

 

Volvo Trucks heeft de audio- en entertainmenteenheid van de cabine gecombineerd met het navigatie- en transportinformatiesysteem. Dit gebruiksvriendelijke, geheel geïntegreerde systeem wordt geregeld via een aanraakscherm, spraakbesturing en knoppen op het stuur.

 

Verwerken opdrachten

Door het nieuwe systeem kunnen opdrachten eenvoudiger en efficiënter worden verwerkt. Het navigatiesysteem kan op verschillende manieren de routebeschrijving bepalen, bijvoorbeeld met adressen, coördinaten of door de kaart op het scherm aan te raken. Chauffeurs hebben ook toegang tot alle Dynafleet OnBoard-services, waaronder Driver Times Support, Driver Coaching en Messaging. Voor chauffeurs betekent dit dat ze beschikken over de laatste informatie die ze nodig hebben om controle te houden en in real-time de juiste beslissingen te nemen. Ze kunnen ook hun rijprestaties en brandstofverbruik bijhouden en vaststellen waar nog mogelijkheden tot verbetering zijn.

 

Integratie

“Bij het ontwerpen van het nieuwe systeem voor services en infotainment hebben we het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt voor chauffeurs om te navigeren en hun opdrachten uit te voeren”, zegt Anders Edenholm. “Omdat Dynafleet OnBoard en Navigation zijn geïntegreerd, kunnen chauffeurs berichten ontvangen met GPS-coördinaten en in enkele seconden beginnen met navigeren naar hun volgende opdracht. De chauffeur heeft vaker de handen aan het stuur en de ogen op de weg, en kan daardoor veiliger en productiever werken.”

 

De voorzieningen van het nieuwe systeem omvatten toegang tot mediaservices voor streaming zoals Spotify, Deezer en TuneIn, en DAB en DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Er is ook een push-to-talk-knop op het stuur voor spraakbesturing.

 

Het nieuwe geïntegreerde systeem voor services en infotainment is beschikbaar bij het bestellen van een nieuwe Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

 

De kenmerken van het nieuwe, geïntegreerde systeem voor services en infotainment:

  • 7-inch touchscreen

  • Spraakbesturing

  • Dynafleet OnBoard (transportinformatiesysteem van Volvo Trucks)

  • TomTom-navigatie met truckinstellingen en TomTom Traffic met verkeersinformatie in real-time

  • Bluetooth zodat twee telefoons tegelijkertijd kunnen worden aangesloten

  • Toegang tot services voor muziekstreaming zoals Spotify, Deezer en TuneIn

  • DAB/DAB+ (Digital Audio Broadcasting)

  • USB-poorten

Opmerking: Het aanbod kan per markt verschillen.