Volvo FH 500 8x4 Tridem met 30-tons haakarm voor Simon de Feyter

Volvo FH 500 8x4 Tridem met 30-tons haakarm voor Simon de Feyter

Onlangs leverde Garage Kant in Hulst een Volvo FH 500 8x4 Tridem aan Simon de Feyter BV uit Schoondijke.

De motorwagen is voorzien van een 30-tons haakarm met snelgang op alle functies, opgebouwd door Dieleman Service in Axel.

 

Simon de Feyter is in Zeeuws-Vlaanderen een toonaangevend bedrijf in recycling, transport en verhuur van containers en grondverzetmachines. Met de aankoop van de nieuwe Volvo FH 500, die een andere containerwagen vervangt, is het gehele wagen- en machinepark Volvo. Simon de Feyter zegt daarover: “Volvo Trucks en Volvo Construction Equipment hebben zich de afgelopen jaren bij ons bewezen als kwaliteitsmerk. We merken dat in de onderhoudskosten en de prestaties. Vandaar dat we nu ook de laatste containerwagen hebben vervangen voor Volvo.”

 

Zware lading en korte afstanden

 

De keuze voor een Volvo FH 500 vierasser met 30-tons haakarm is ingegeven door de werkzaamheden die zullen worden uitgevoerd met de truck: het plaatsen en ophalen van puin- en bouwcontainers en het leveren van compost aan landbouwers, tuinaannemers en particulieren in de regio. “Door het tridemstel heeft de truck een technisch GVW van 40 ton, genoeg om dit zware werk aan te kunnen. Op de 500 pk zijn we met Garage Kant uitgekomen vanwege het type werk: een combinatie van zware lading en veel korte afstanden, soms tien ritten van 5 of 6 kilometer per dag. We rijden ook regelmatig door de Westerschelde-tunnel, een redelijke klim, en komen met een aanhanger op 50 ton treingewicht. Met 500 pk kom je snel in beweging, accelereer je sneller en bereik je sneller een hoge kruissnelheid. Uiteindelijk bespaart het tijd, en is het ook zuiniger.”

 

De Volvo FH 500 komt op een goed moment: vanwege gestage groei heeft Simon de Feyter onlangs nieuwe containers aangeschaft, waarmee het totale aantal op 75 komt. Alle containers en de nieuwe truck zijn uitgevoerd in de vernieuwde en herkenbare huisstijl.