Meer dan 100 jaar geschiedenis

Grootvader Marten Sjoerds de Vries startte op 27 mei 1909 als zelfstandig loonwerker zijn bedrijf. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf nog steeds geleid door de nazaten van Marten Sjoerds de Vries en is het uitgegroeid tot dé Volvo Truck-dealer van de provincie Friesland.

Van 1 tot 700 pk in honderd jaar

27 mei 1909: de start 
Honderd jaar geleden startte Marten Sjoerds de Vries zijn bedrijf. Hij kon zich een blind paard (1 pk) en een ploeg veroorloven en begon als zelfstandig ondernemer met het ophalen van melk. Dat het paard blind was, was geen probleem: hij wist precies waar te stoppen aangezien hij de vaste route al honderden keren had gelopen. Het succes liet niet lang op zich wachten en uitbreiding – van zowel materieel als mensen – was al snel nodig.

1909 – jaren ’50: groei
Toen de mechanisatie toe sloeg, raakten paarden langzamerhand buiten gebruik. In 1935 kocht Marten zijn eerste vrachtwagens: eerst Willy’s, later een Ford en daarna verschillende Mack’s. Midden jaren ’50 werden de eerste Volvo-trucks in gebruik genomen. Het was (en is vandaag de dag eigenlijk nog steeds) het toonbeeld van een familiebedrijf: samen met zijn vrouw Jantsje kreeg Marten zeven kinderen. Alle vier de zonen gingen in het bedrijf aan de slag. Zo ook Willem de Vries, die op zijn beurt vijf kinderen (vier zonen en een dochter) kreeg.

Jaren ’60 – jaren ’70: Volvo-dealerschap 
Naast transportbedrijf was M.S. de Vries ook boerenbedrijf en loonwerker. In de jaren ’60 werden nieuwe en gebruikte vrachtwagens gekocht, indien nodig in eigen beheer gerepareerd en weer verkocht. Deze eerstgenoemde activiteit leidde eind 1964 tot het Volvo-dealerschap: eerst alleen als ‘subdealer’ in het noordelijke deel van Friesland vanuit de vestiging in Beetgum en vanaf januari 1967 als ‘hoofdagent’ voor heel Friesland. 
Sinds 1 december 1989 wordt ook het dealerschap van Mitsubishi-bedrijfswagens tot 7,5 ton gevoerd.

Heden: full service dealer
Anno 2009 is de dienstverlening van M.S. de Vries uitgebreid met leasing (financiering), verzekeringen en het verhuur van voertuigen. Naast de verkoop van en onderhoud/reparaties aan Volvo-trucks wordt ook het getrokken materieel onderhouden. In de vestiging in Heerenveen voert men in samenwerking met Volvo Bus al sinds lange tijd service- en aanpassingswerkzaamheden aan bussen uit. M.S. de Vries is duidelijk hét adres voor alle bedrijfsoplossingen voor transportmateriaal in Friesland. 
Sinds 1/1/2015 bieden wij ook Renault Trucks en bestelwagens aan.

De diensten van M.S. de Vries op een rij:
 - Kopen en verkopen van (gebruikte) vrachtwagens
 - Reparatie en onderhoud
 - Service- en aanpassingswerkzaamheden aan bussen
 - Trailerservice
 - Bemiddeling in leasing en onderhoudscontracten
 - Verhuur van voertuigen

Kijk waar onze vestigingen zijn >

Fotoalbum 100 jaar geschiedenis

Fotoalbum 100 jaar geschiedenis

Bekijk alle ingezonden foto's van de wedstrijd 100 jaar MS de Vries.

Bekijk de foto's