Onze geschiedenis

Al in 1936 begon de grootvader van Pieter van der Linden van Sprankhuizen, die Baas Arie genoemd werd, met de verkoop van General Motors auto's, op de Veemarkt in Hoorn. Naast het verkopen van Chevrolets, Bedfords en Vauxhalls, leidde hij een universeel garagebedrijf en een Shell tankstation. Baas Arie was een zeer markante persoonlijkheid, de klanten liepen met hem weg.

Eind jaren vijftig kwam Pieters vader Peter bij het autobedrijf en bracht het bedrijf tot verdere bloei. De zaken liepen voorspoedig en in 1968 werd een nieuw pand gebouwd aan de Berkhouterweg in Hoorn, wederom met een Shell tankstation. De activiteiten werden uitgebreid met het Opel dealerschap in Enkhuizen en in 1978 nam het bedrijf ook Volvo trucks in het assortiment om het hele scala aan vervoersmiddelen aan te kunnen bieden.

In 1983 werd Peter van der Linden van Sprankhuizen Manager van het jaar van de autobranche. Het bedrijf floreerde. In 1991 werd het dienstenpakket uitgebreid met een aparte tak voor de complete schadeafhandeling en in 1999 kwamen de vestigingen voor Volvo trucks in Broek op Langedijk, Beverwijk en Zaandam erbij. In datzelfde jaar werd tevens de collega Opel dealer in Purmerend toegevoegd aan de Opel activiteiten. Pieter, die opgroeide in het bedrijf, kwam in 1990 het familiebedrijf versterken na een afgeronde HEAO-studie. Tegenwoordig leiden Pieter en zijn broer Bas het totale bedrijf.

In juni 2016 werd er een nieuw pand aangekocht voor de used Trucks aan de Factorij in Zwaag en sinds eind februari 2018 is ook MS de Vries onderdeel van LVS Trucks. MS de Vries is al sinds 1964 officieel VOLVO truck dealer en levert sinds begin 2015 ook RENAULT trucks en bestelwagens. De nieuwe naam is LVS Trucks Friesland, handelend onder de naam MS de Vries, met in Fryslân 2 vestigingen, te weten in Bitgum en Heerenveen.

Inmiddels is het bedrijf in omvang gegroeid naar ruim 250 medewerkers, waarvan velen hun 12,5-jarig jubileum of 25-jarig jubileum al hebben mogen vieren. Niet alleen de werknemers zijn loyaal, Van der Linden van Sprankhuizen heeft ook veel trouwe klanten; velen van hen zijn al ruim 30 jaar klant. Ook voor de toekomst zal er vanuit het bedrijf alles aan worden gedaan om de service voor onze klanten verder uit te bouwen. We zijn er dan ook van doordrongen dat het de mensen zijn die met elkaar het succes van het bedrijf bepalen, ook in de toekomst."