Volvo FM 10x4 tag-xl met 49 ton gvw voor Van den Boogaard

Bij Van den Boogaard in Beverwijk hebben wij onlangs een Volvo FM500 10x4 TAG-XL kraanwagen afgeleverd.
Volvo FM 10x4 tag-xl met 49 ton gvw voor Van den Boogaard

Bij Van den Boogaard in Beverwijk hebben wij onlangs een Volvo FM500 10x4 TAG-XL kraanwagen afgeleverd. De naloopas van deze vijfasser is in de Volvo Trucks-fabriek op 1830 mm afstand van de achterste aandrijfas geplaatst, 45 cm verder dan gebruikelijk. Met deze widespread aanpassing wint de truck twee ton aan laadvermogen, wat resulteert in een GVW van 49 ton.

De nieuwe Volvo FM is vanaf de basis gespecificeerd voor het hijsen en transporteren van zware lasten, zoals bouwmaterialen en machines. Achter de cabine van de Volvo FM 500 10x4 is een FASSI 215 tonmeterkraan met jib en hijslier gebouwd.

"Van der Linden van Sprankhuizen heeft voor deze truck alle mogelijke asconfiguraties tegen het licht gehouden," vertelt Henk van den Boogaard. "Met de eis van deze autolaadkraan en een laadbak kwam de TAG-XL als meest geschikte asconfiguratie uit de bus. Dit is de perfecte oplossing om het maximale uit het voertuig te halen. Ook de overige specificaties zijn afgestemd op zwaar werk. Het chassis is voorzien van een volledige innerliner met front extension. Op de uitstekende chassisbalken is een extra stempelpoot gebouwd, waardoor we ook vóór de truck kunnen kranen."

De Volvo FM 10x4 is verder voorzien van een 500 pk Euro 6-motor, Work Remote en Volvo Dynamic Steering om de truck op elk terrein met weinig inspanning op de juiste plek te kunnen manoeuvreren.

Veelzijdig logistiek dienstverlener

Van den Boogaard is een zeer veelzijdig logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in berging en transport van personen- en vrachtwagens, zwaar en uitzonderlijk transport en kraanverhuur. Het wagenpark van het bedrijf bestaat uit ca. 35 trucks, waarvan een aanzienlijk deel Volvo Trucks van Van der Linden van Sprankhuizen. "Mijn vader is ooit met Volvo begonnen", vertelt Henk van den Boogaard. "Zowel de voertuigen als de samenwerking met de dealer bevallen nog steeds erg goed. Ook dit aankooptraject is weer soepel gegaan. Van der Linden van Sprankhuizen heeft ons gedegen geadviseerd en de opbouw verder opgepakt met onze vaste kraanspecialist, De Jong IJmuiden."

Voordelen TAG-XL

Andere voordelen van de af-fabriek TAG-XL, naast het toegenomen netto laadvermogen, zijn de korte levertijd en het feit dat alle componenten in onze werkplaats snel voorhanden zijn. Wij wensen Van den Boogaard vele productieve kilometers met de nieuwe Volvo FM 10x4.