Van der Linden van Sprankhuizen bestaat 85 jaar

| 2 minuten
Hoorn - Vijfentachtig jaar geleden, op 1 april 1936, begint Arie van der Linden van Sprankhuizen een garagebedrijf aan de Veemarkt in Hoorn. Er worden personen- en vrachtwagens verkocht en onderhouden van het merk Chevrolet, Buick, Vauxhall, Oldsmobiel en Bedford. Anno 2021 staat er een team van 240 medewerkers die werken vanuit 10 vestigingen. Vijf Volvo- en Renault truck vestigingen in Noord-Holland en Friesland, een Used Truck vestiging, een Schadeherstel bedrijf en drie Opel dealer bedrijven in Hoorn, Enkhuizen en Purmerend.

Pieter en Bas van der Linden van Sprankhuizen

 

Vanwege corona viert het bedrijf het vijfentachtig jarige bestaan wel onder zeer bijzondere omstandigheden. Wie had kunnen bedenken dat wij elkaar en de klanten met mondkapjes op begroeten en dat onze showrooms enige tijd gesloten waren ? Met de nodige maatregelen konden onze recepties en werkplaatsen gelukkig doordraaien en konden wij de gezondheid van onze teams en klanten, voor zo ver mogelijk, goed borgen. Er werden online auto’s verkocht en onze verkopers kwamen op afspraak bij de mensen thuis. Natuurlijk ondervinden wij ook de gevolgen en zijn we er nog niet, maar we zijn vooral dankbaar dat we tot nu toe gevrijwaard zijn van hele nare situaties, aldus Pieter en Bas van der Linden van Sprankhuizen.

 

Een echt familiebedrijf

Van der Linden van Sprankhuizen, kortgezegd LVS, is een echt familiebedrijf. Na Arie nam zoon Peter de leiding over en inmiddels staan Pieter en Bas, de derde generatie, sinds 1999 aan het roer. "Onze vader had in de jaren zestig al snel door dat groei noodzakelijk was om de continuïteit te waarborgen. Dit resulteerde onder andere in nieuwbouw in 1968 op de Berkhouterweg. LVS werd officieel dealer van Opel en Volvo Trucks en werd actief in schadeherstel. “Een gemengd agrarisch bedrijf” noemde onze vader het altijd, doelend op meerdere activiteiten binnen één bedrijf. In 1999 werd niet alleen de nieuwe Volvo truck vestiging in Zwaag geopend, maar werd ook het Opel dealerschap in Purmerend en de Volvo vestigingen in Broek op Langedijk en Beverwijk toegevoegd aan de activiteiten. 

 

Voeten op Friese bodem

In februari 2018 zette het West-Friese bedrijf voeten op Friese bodem door de overname van Truck collega MS de Vries met vestigingen in Heerenveen en Bitgum. Met de nieuwbouw in augustus 2020 in Leeuwarden werd Bitgum verruild en viel het Friese team onder de vleugels van LVS trucks. 

 

In de prijzen

Tijdens het ondernemersgala in 2019 won Van der Linden van Sprankhuizen dé ondernemersprijs van West-Friesland. Van der Linden van Sprankhuizen nam de trofee van de Rabobank West-Friesland Méér prijs in ontvangst. Een kroon op het harde werken en trots op het hele team. 

 

Toekomst

Zowel Opel als Volvo- en Renault Trucks hebben grote ambities qua CO2 reductie, duurzaamheid, elektrificatie en alternatieve brandstoffen. Wij zijn trots dat we deze merken vertegenwoordigen. Onze medewerkers krijgen goede scholingen in deze nieuwe technieken en we investeren veel in gereedschappen en apparatuur. Onze nieuwbouw in Leeuwarden is bijvoorbeeld uitgevoerd met zware laadpalen waar Trucks mee geladen kunnen worden en heeft het gebouw geen gasaansluiting. Met zonnepanelen zijn we nagenoeg zelfvoorzienend. 

 

De mobiliteit verandert snel, LVS blijft hierop inspelen en is klaar voor de toekomst.

 

Op naar de 100 jaar

Waarom niet, wij zeggen altijd: “Gewoon Doen”.