PERSBERICHTEN VOLVO TRUCKS

264 matches

1 of 14

 • LB-Logistics B.V. in Veghel heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG 460 pk 4x2-trekker in gebruik genomen. De truck werd geleverd door BAS Truck Center in Veghel. LB-Logistics zet zich actief in voor duurzaamheid en veiligheid in de volle breedte. Met de investering in Volvo Trucks en LNG worden beide speerpunten ingevuld.

  `
 • Press release

  03/15/2021

  Nieuwe Volvo FMX voor MixTrans

  Een primeur voor MixTrans. Het bedrijf uit Steenwijk heeft als een van de eersten in Nederland het nieuwe model Volvo FMX in gebruik genomen en dat is de eerste Volvo-truck voor MixTrans. De Volvo FMX 460 10x4 TAG-XL betonmixer is geleverd door de Zwolse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

  `
 • Koeman Berkhout heeft zijn wagenpark uitgebreid met een Volvo FH 540 10x4 bakwagen/trekker die is voorzien van een 165 tonmeter Palfinger autolaadkraan. De hijsspecialist koos voor deze configuratie omdat LVS Trucks en Volvo Trucks het gewenste chassis konden leveren voor de volledig elektrisch aangedreven autolaadkraan. Daarmee loopt Koeman Berkhout voorop in Nederland. De Volvo FH is geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks in Zwaag.

  `
 • Na al geruime tijd goede ervaringen te hebben opgedaan met Volvo LNG heeft Schenk Tanktransport uit Papendrecht onlangs wederom Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen. De voertuigen worden onder andere ingezet voor het transport van LNG naar Shell-tankstations in de Benelux en Duitsland. LNG-trucks zijn door de dubbelwandige RVS-tank zwaarder dan dieseltrucks met een aluminium tank. Voordeel van Volvo LNG is echter dat de 700 kg extra gewicht van een LNG-trekker binnen een EU-regeling voor internationaal vervoer gecompenseerd kan worden. Hierdoor hoeven transporteurs die een Volvo LNG inzetten in het internationaal transport niet in te leveren op laadvermogen.

  `
 • BWS Transport uit Aduard heeft twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers aan het wagenpark toegevoegd. De vraag van opdrachtgevers naar duurzaam transport, reductie van de CO2-uitstoot en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren belangrijke redenen om te kiezen voor Volvo LNG-trucks. De trucks zijn geleverd door de Groningse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

  `
 • Volvo Trucks’ nieuwe generatie zware vrachtwagens - de Volvo FH, FH16, FM en FMX - is binnenkort te zien op de Nederlandse wegen. De trucks gaan nu in serieproductie in de Volvo-fabrieken in Zweden, België en Rusland.

  `
 • Duurzaam ondernemen is de sleutel om als bedrijf je bestaansrecht te verzekeren. Daar is Roy Rens van Rebro Transport uit Rucphen van overtuigd. Het bedrijf heeft weer twee Volvo FH 460 LNG 6x2-bakwagens in gebruik genomen, geleverd door Bluekens Truck en Bus. Rebro Transport beschikt nu over dertien LNG-trucks en gaat voor meer. “Wij willen vooroplopen en zoeken daarvoor de samenwerking met Volvo Trucks en de dealer bewust op. Zij hebben de kennis over duurzaam transport.”

  `
 • Exintra Group uit Roosendaal heeft onlangs twee Volvo FH LNG-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van kleding voor Primark in Nederland en Frankrijk. Maximale verlaging van de CO2-uitstoot was de voornaamste reden om voor de Volvo FH LNG te kiezen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

  `
 • DHL Freight en Volvo Trucks werken samen om de introductie van zware elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen. De gecombineerde inspanning markeert een nieuwe belangrijke stap in de richting van klimaatneutrale transportoplossingen voor de langere afstand.

  `
 • Volvo Trucks’ I-Shift bestaat dit jaar 20 jaar. De automatisch schakelende versnellingsbak heeft een revolutie teweeg gebracht op het gebied van brandstofverbruik, prestaties en chauffeurscomfort. Eind 2020 had Volvo Trucks wereldwijd meer dan een miljoen trucks met I-Shift verkocht waarvan zo’n 50.000 in Nederland. En ook twintig jaar na de introductie staat de ontwikkeling niet stil.

  `
 • PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen heeft onlangs twee nieuwe Volvo FH-trekkers in gebruik genomen. Het gaat om zwaartransport trekkers met 540 pk. De beide trekkers konden af fabriek worden geleverd in de juiste specificatie zoals PAX dat op het wensenlijstje had. Dat Volvo Trucks en dealer LVS Trucks snel en op maat konden leveren, gaf de doorslag.

  `
 • De eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel is onlangs afgeleverd. De elektrische 4×2-bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers in steden als Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Vooral de wil en de must om het wagenpark te gaan verduurzamen en het gegeven dat Volvo Trucks een elektrische oplossing voor het zwaardere segment af fabriek kan bieden, waren voor Circulus-Berkel redenen voor de Volvo FL Electric te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

  `
 • Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met I-Save. Het bedrijf ziet mogelijkheden om met deze nieuwste brandstof besparende technologie het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.

  `
 • Internationaal transportbedrijf W. Daemen uit Maasbree heeft onlangs twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers in gebruik genomen. Het verduurzamen van transport en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren de belangrijkste redenen om te kiezen voor LNG-trucks. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim in Venlo.

  `
 • Press release

  01/26/2021

  Nieuwe Crew Cab voor Volvo FM en FMX

  De nieuwe Volvo FM en Volvo FMX zijn nu beschikbaar met een Crew Cab voor maximaal negen personen. Deze nieuwe cabinevariant werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met carrosseriebouwers en hulpdiensten. De Crew Cab beschikt over verschillende verbeteringen die speciaal zijn ontworpen voor brandweer- en reddingsvoertuigen.

  `
 • Voor geotechnisch onderzoek nam Van der Straaten Geotechniek, gevestigd in Hansweert, onlangs een Volvo FMX 4x4 sondeertruck met rupsbanden in gebruik. Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus begeleidde de technische aanpassingen aan het chassis en leverde de truck in de huisstijl van Van der Straaten Geotechniek.

  `
 • Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor bijna 100 nieuwe Volvo FH en FM-trekkers getekend. De order bevat zowel trucks die rijden op LNG als I-Save trucks met Turbo Compound-motor. Vooral het gunstige brandstofverbruik en de lage CO2-uitstoot, het Maut-voordeel met LNG en het goede zichtveld waren voor VSDV redenen opnieuw voor Volvo-trucks te kiezen. De trucks worden ingezet voor internationaal transport en winkeldistributie.

  `
 • LNG is niet meer weg te denken uit het Nederlandse transportlandschap. Het aantal LNG-trucks is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Meer dan 15% van de verkochte Volvo-trucks is nu een LNG-truck. Het vloeibare aardgas wordt door steeds meer transportbedrijven ingezet als alternatief voor diesel. En niet zonder resultaat.

  `
 • Press release

  01/07/2021

  Eerste Volvo FH-trucks voor Van Werven

  Van Werven, gespecialiseerd dienstverlener op het gebied van infra en recycling, voegt drie Volvo FH-trucks toe aan het wagenpark. Het bedrijf uit Oldebroek koos na een uitgebreide oriëntatie voor twee Volvo’s FH 460 10x4 TAG XL met zeventien tonmeter Palfinger Epsilon autolaadkraan en één multi-inzetbare Volvo FH 500 8x2 met 65 tonmeter HIAB-autolaadkraan. De totaaloplossing die Volvo Trucks en dealer Nijwa Groep konden leveren, zijn voor Van Werven een belangrijke reden om te kiezen voor het merk.

  `
 • A. Roemaat Transport B.V. met vestigingen in Nederland en Duitsland heeft een nieuwe Volvo FH 460 pk 4x2-trekker met LNG-motor aan het wagenpark toegevoegd. Met de aanschaf van deze Volvo LNG wil Roemaat een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het voor het transportbedrijf aantrekkelijk om juist nu te investeren in een schone LNG-truck.

  `

264 matches

1 of 14