Volvo Trucks

Voor een duurzame toekomst

Volvo heeft de uitstoot van verontreinigende stoffen in de lucht bij nieuwe Volvo-trucks met 90% verminderd en het brandstofverbruik en de impact op het milieu met 40% verlaagd. Met de ontwikkeling van de LNG-trucks en elektrische vrachtwagens zet Volvo deze CO2-reductie voort. Een duurzame toekomst voor de transportindustrie.

 

Brandstofefficiency

Sinds 1970 is het brandstofverbruik met 40% gedaald. Maar we weten dat we het nog beter kunnen. Daarom streeft Volvo ernaar de efficiency te verbeteren.

Brandstofbeheer

Volvo trucks zijn zuinig. En slimme brandstofbeheersystemen en chauffeurstraining helpen u om het maximale uit uw trucks te halen.

Alternatieve brandstoffen

Volvo was de eerste truckfabrikant die uitvoerig testte met Bio-DME-brandstof en die een dieselmotor presenteerde die rijdt op methaangas.

Truckemissies

De Volvo Euro 6-motor heeft de uitstoot van roetdeeltjes gehalveerd en de emissie van stikstofoxiden met bijna 80% verlaagd. De uitstoot van Volvo trucks op LNG is ook aanzienlijk gereduceerd.

Materialen en recycling

Circa een derde van de materialen in een nieuwe Volvo-truck is afkomstig van hergebruikt materiaal. En aan het einde van de levensduur van de truck kan tot 90% worden gerecycled.

Volvo I-Save

Volvo I-Save

Met Volvo I-Save kunt u uw brandstofkosten tot maar liefst 7% verlagen, zonder in te leveren op productiviteit en rijcomfort. De nieuwste D13TC-motor biedt 300 Nm extra koppel, waarmee uw gemiddelde snelheid omhoog gaat, maar uw brandstofverbruik niet.

LNG Trucks

LNG Trucks

Een truck die rijdt en presteert als een diesel maar met 20% minder CO2 uitstoot, dat is de Volvo FH LNG. Daarnaast bespaart u ook op uw brandstofkosten. Wanneer u de lat hoog legt voor uw milieudoelen, heeft u met Volvo FH LNG op gas meteen een voorsprong.

Meer over LNG trucks

Elektrische Trucks

Volvo Trucks introduceerde als eerste de geheel electrische truck voor commercieel gebruik: de Volvo FL Electric. Voor nog zwaardere inzetten is daar de FE Electric aan toegevoegd.

VOLVO FL ELECTRIC
VOLVO FL ELECTRIC

De eerste geheel elektrische truck voor commercieel gebruik. Met een GVW van 16 ton is de Volvo FL Electric geschikt voor onder andere stedelijke distributie en afvalinzameling.

VOLVO FE ELECTRIC
VOLVO FE ELECTRIC

De Volvo FE Electric is ontworpen voor nog zwaardere inzet zoals stedelijke distributie en afvalinzameling, met een GVW van 27 ton.

Meten en bijsturen
Dynafleet

Meten en bijsturen

Met Dynafleet volgt u de prestaties van uw trucks en chauffeurs in real-time. Zo kunt u eenvoudig vergelijken en trends ontdekken. Daarnaast helpt de cursus 'Zuinig rijden – Volvo expert Training' chauffeurs om iedere druppel brandstof optimaal te benutten. Met deze twee oplossingen samen kunt u tot wel 7% brandstof besparen.

Meer over Dynafleet

Bereken uw CO2 footprint

Bereken uw CO2 footprint

Kennis kan leiden tot verandering. Door het doorrekenen van de gehele levenscyclus van onze trucks kunnen we betere besluiten nemen en de impact verminderen van de transporten die onmisbaar zijn voor onze samenleving.

Erkend-duurzaam

Duurzaam erkend

Wij zijn een officieel een Erkend Duurzaam bedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Van der Linden van Sprankhuizen in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te handelen. Bijvoorbeeld door gebruikte banden, de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen op een milieuvriendelijke wijze af te voeren. Ook de keuze voor de merken die wij voeren hoort daarbij. Volvo is een pionier op het gebied van duurzaamheid. Zorg voor het milieu is al sinds de jaren zeventig een van de kernwaarden.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Als u meer wilt weten over onze bouwvoertuigen, een proefrit wilt maken of een offerte wilt ontvangen: neem dan contact met ons op. Of loop bij ons binnen.

Neem contact op