Uitlijnen

Waarom uitlijnen ?
Brandstof en banden maken samen ongeveer 35% uit van de exploitatie kosten van uw voertuig combinatie. Besparingen door correct uitgelijnde voertuigcombinaties geven dus direct een grote reductie op uw exploitatie kosten

Waarom een pre-check ?
Dankzij onze nieuwe geavanceerde meetapparatuur zijn wij in staat om op een zéér efficiënte wijze een snelle Pre-check uit te voeren. U weet dus snel en tegen geringe kosten de staat van uw voertuig combinatie en of er eventuele besparingen mogelijk zijn.

Na de Pre-check krijgt u het testrapport via e-mail toegestuurd. Indien er afwijkingen worden geconstateerd, zullen wij contact met u opnemen om een plan van aanpak te bespreken. 

Waarom een complete voertuigcombinatie uitlijnen ?
80% van de bandenslijtage van de vooras wordt veroorzaakt door de scheefstand van de achteras of door de scheefstand van assen van uw oplegger. Bij een klacht over bandenslijtage op de vooras beperkt het onderzoek naar de oorzaak zich vaak tot  alleen de vooras, de werkelijke oorzaak wordt dus niet verholpen.
In de illustraties hiernaast staan de meest voorkomende afwijkingen en hun invloed op brandstofverbruik en banden slijtage afgebeeld. 

Waarom periodiek uitlijnen?
Door een periodieke Pre-check of uitlijning blijft uw voertuigcombinatie in een optimale conditie en maximaal presteren. 
Ons advies is om elke onderhoudsbeurt een Pre-check uit te laten voeren. 

Neem contact op met uw Service Coördinator om direct een afspraak te maken.